HELPEN!
HOME
PROJECTEN
VRIENDEN
CONTACT
PROJECT : ER OP UIT
Samen met dak-, thuislozen en verslaafden, die wij kennen door het werk van Project Rotterdam Centraal, gaan wij 2 tot 4 maal per jaar er op uit.
Een compleet andere en ontspannen omgeving, zodat ze ervaren dat er ook nog een andere kant van het leven bestaat dan die zij dagelijks zien. Een leven dat niet slecht is, maar de moeite om te leven. We doen dat in een heerlijk ontspannen sfeer.

Ze komen bij ons aan de bus voor een gesprek of gewoon een praatje, eten en kleding.
De motivatie vanuit onze kant is dat we ze even een "time out" willen aanbieden in hun moeilijke dagelijkse strijd om ongeschonden de dag en de nacht door te komen en ze even uit hun sociale isolement willen halen.
Denk hierbij aan een kampeer tocht of excursies. Met elkaar ontspannen in de vrije natuur. Goede gesprekken en plezier bij de barbecue. Ook een boot tochtje of een etentje behoren onder andere tot de mogelijkheden. Tijdens deze uitjes komen dan ook regelmatig herinneringen aan betere tijden boven. Vaak een motivatie om de stap uit hun huidige situatie te maken. Wij motiveren en ondersteunen ze daarbij.
PROJECT : EEN NIEUW BEGIN.
Als er verslaafde jongens of meisjes bereid zijn en de wil hebben om een nieuw leven te beginnen, dan zoeken bemiddelen wij een geschikte plaats waar ze de mogelijkheid hebben en de begeleiding die nodig is om een nieuw leven te kunnen beginnen. Dit gebeurt bij voorkeur bij evangelisch (op de bijbel gefundeerde) gemeenschappen of instellingen. Gedurende het hele proces begeleiden wij ze totdat ze een volwaardig leven gevestigd in onze samenleving kunnen leiden.
PROJECT : ROTTERDAM CENTRAAL
Project "Rotterdam Centraal" .
In het begin aan de Conradstraat, naast het Centraal Station. Later hebben wij onze activiteiten verplaatst naar de Schiestraat nabij het Hofplein.
We delen sinds 1996 warme maaltijden, kleding, schoenen en eventueel ook slaapzakken en tenten uit aan dak- en thuislozen en verslaafden of mensen die in een sociaal isolement zitten en gewoon voor een praatje, een luisterend oor of voor de gezelligheid langs komen. De opzet is om een vertrouwensrelatie op te bouwen zodat wij deze groep mensen tot steun kunnen zijn en verder kunnen helpen.